Zeeuwse film over dementie wordt vertoond in de States | Zeeland Film Commission
3608
post-template-default,single,single-post,postid-3608,single-format-standard,bridge-core-3.1.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,vss_responsive_adv,vss_width_768,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-30.4.1,qode-theme-bridge,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-45776

Zeeuwse film over dementie wordt vertoond in de States

Zeeuwse film over dementie wordt vertoond in de States

De Zeeuwse film ‘En ik van jou’ van Maarten Swaan is eind deze maand te zien in Los Angeles. De film wordt vertoond op het festival Cine Gear Expo, dat van 30 mei tot en met 2 juni wordt gehouden in Los Angeles. Het verhaal gaat over twee dementerende ouderen die elkaar nauwelijks herkennen, maar toch van elkaar houden.

Swaan is blij dat zijn film internationaal gaat omdat hij voor de eerste keer in de VS wordt vertoond. Volgens hem worden er, in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, veel korte films gemaakt in Hollywood. “Ik ben al een tijd in LA. Onafhankelijke films worden steeds vaker goed ontvangen in de States. Het verbaast me dat een Nederlandse film zo goed wordt ontvangen.”

‘En ik van jou’ werd in april al uitgeroepen tot beste korte Zeeuwse film. Zowel jury als publiek gaven de meeste punten tijdens het eerste internationale festival voor korte films in Middelburg.

De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal dat Maarten Swaan hoorde van een vriend. Die werkte op een alzheimerafdeling en vertelde dat er een stel was wat elkaar niet herkende, of hij haar wel maar zij hem niet of andersom, en dat het maar één keer gebeurd was dat ze elkaar herkenden.

Een andere Zeeuwse film, de docu ‘Van verlies kun je niet betalen’ over de de markante Vlissingse groenteboer Adrie Trimpe, gooide eerder hoge ogen in het buitenland.

[ Omroep Zeeland, 14/05/2019]