Stormvloed in de Schelphoek in premiere | Zeeland Film Commission
2983
post-template-default,single,single-post,postid-2983,single-format-standard,bridge-core-3.1.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,vss_responsive_adv,vss_width_768,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-30.4.1,qode-theme-bridge,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-45776

Stormvloed in de Schelphoek in premiere

Stormvloed in de Schelphoek in premiere

Twee jaar geleden ging de indrukwekkende film De Tien van Renesse van Tjeerd Muller in première tijdens Film by the Sea. Voor zijn nieuwste film die vanavond tijdens Film by the Sea in premiere gaat, vond Tjeerd wederom inspiratie op het eiland Schouwen in de verhalen over het buurtschapje De Schelphoek dat in de rampnacht van 1953  compleet van de kaart werd geveegd. Jaap Schoof tekende al eerder al die bijzondere verhalen op. Zoals van het gezin Blom dat twee ijskoude nachten lang heeft moeten wachten op hulp. Die kwam te laat voor hun zoontjes Peter (3) en Cornelis(5) Blom, die onderkoeld raakten en stierven. Toen een sloep langs voer en Bertus en zijn hoogzwangere vrouw aan boord namen, moesten ze hun zoontjes achterlaten. De boot zat al overvol, voor de lichamen was geen plek meer.

Na 65 jaar zien de bewoners en hun redders elkaar terug. Een emotioneel moment in deze ontroerende en belangwekkende documentaire. Ook het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk heeft in dit herdenkingsjaar 65 jaar na de watersnoodramp veel extra activiteiten. Reden dat zij partner zijn geworden in de totstandkoming van deze film. Na de premiere en de voorstellingen tijdens Film by the Sea zal de film te zien zijn in drie Zeeuwse filmtheaters en daarna ook in het Watersnoodmuseum.

 

[ Film by the Sea, 12/19/2018 ]