Sluizencomplex locatie voor nieuwe film | Zeeland Film Commission
2929
post-template-default,single,single-post,postid-2929,single-format-standard,bridge-core-3.1.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,vss_responsive_adv,vss_width_768,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-30.4.1,qode-theme-bridge,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-45776

Sluizencomplex locatie voor nieuwe film

Sluizencomplex locatie voor nieuwe film

In Terneuzen zijn de opnames voor ‘MUIDHOND’ de vierde langspeelfilm van Patrice Toye, gebaseerd op het gelijknamig boek van Inge Schilperoord zojuist afgerond. Er is gekozen voor een unieke locatie: het sluizencomplex op de Schepenendijk. Deze huizen, gebouwd voor sluispersoneel van Rijkswaterstaat, worden binnenkort afgebroken voor de bouw van de Nieuwe Sluis.

‘MUIDHOND’ is de vierde langspeelfilm van Patrice Toye na ‘Rosie’, ‘(N)iemand’, en ‘Little Black Spiders’. Voor Toye is het de eerste keer dat ze een roman verfilmt. “Ik las het boek in één keer uit en sindsdien heeft het me bedwelmd en niet meer losgelaten.”Schrijfster Inge Schilperoord was meteen enthousiast toen ze vernam dat Patrice Toye geïnteresseerd was in de verfilming van haar boek: “Ik bewonder haar films enorm. Vanwege de ingetogen en toch onderhuids dreigende sfeer, de rol van de stilte, de prachtige personages.” 

De hoofdrol wordt gespeeld door opkomend talent Tijmen Govaerts (‘Girl, ‘Wij’), daarnaast zijn er ook rollen voor o.a. Ina Geerts (‘De behandeling’) en Line Pillet (‘Little Black Spiders’).

 

Foto: Marnik Boekaerts.