Ontwikkeling filmveld Zeeland | Zeeland Film Commission
1428
post-template-default,single,single-post,postid-1428,single-format-standard,bridge-core-3.1.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,vss_responsive_adv,vss_width_768,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-30.4.1,qode-theme-bridge,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-45776

Ontwikkeling filmveld Zeeland

Ontwikkeling filmveld Zeeland

Provincie Zeeland, Zeeland Film Commission (ZFC) en Stichting Cavak (SC) hebben een gezamenlijk belang en een gezamenlijk doel: Zeeland als filmprovincie ontwikkelen. Om dat in goede banen te leiden hebben we een goed gesprek gevoerd over hoe we elkaar kunnen versterken. En daarin hebben we elkaar gevonden. ZFC doet ‘outside in’, Stichting Cavak ‘inside out’. Oftewel: de een zet zich in om producties van buiten Zeeland hier naartoe te halen, de ander zet met de professionals in Zeeland de schouders onder de verdere ontwikkeling van het hier reeds aanwezige filmveld. Bijvoorbeeld met talentontwikkeling, voorzieningen, educatie, professionalisering en het initiëren van grotere Zeeuwse producties.

Mede dankzij deze overeenkomst heeft Stichting ZigZag een vervolgsubsidie verleend aan Stichting Cavak. Dat betekent dat we onze succesvolle meeting van december 2016 – over een mogelijke filmindustrie in Zeeland – een vervolg kunnen gaan geven. Binnenkort meer nieuws over de eerste stappen die we gaan zetten!

 

(nieuwsbrief Stichting Cavak, 12-05-’17)