Jury kiest vijf winnende inzendingen | Zeeland Film Commission
3574
post-template-default,single,single-post,postid-3574,single-format-standard,bridge-core-3.1.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,vss_responsive_adv,vss_width_768,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-30.4.1,qode-theme-bridge,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-45776

Jury kiest vijf winnende inzendingen

Jury kiest vijf winnende inzendingen


Dit zijn ze dan… De makers van vijf korte films rond ‘De Slag om de Schelde’ die in het voorjaar van 2020 in première mogen gaan!

Maar liefst 45 filmplannen werden er ingediend voor dit bijzondere Filmalot-project waarbinnen vijf aankomende filmmakers onder begeleiding van een ervaren regisseur voor €10.000,- een korte film mogen gaan maken. Na een eerste selectie koos de jury, bestaande uit regisseur Erik de Bruyn, Michel van Sluijs (Omroep Zeeland) en Simon Blaas (Cinema Middelburg) vandaag uit 10 gepitchte plannen de vijf winnende. Mooi om te zien hoe deze ‘vergeten’ slag vele filmmakers uit Nederland en Vlaanderen heeft geïnspireerd. 

De vijf winnende inzendingen zijn:

‘Branding’ – Niels Bourgonje

‘De kleine pianist’ – Raimond van Soest

’t Water moge stijgen’ – Chris de Krijger en Sven Peetoom

‘Ze was 16 – Justin Heyl

‘Grit’ – Matthias Hoekman