Filmcommissie moet van Zeeland filmset maken | Zeeland Film Commission
1430
post-template-default,single,single-post,postid-1430,single-format-standard,bridge-core-3.1.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,vss_responsive_adv,vss_width_768,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-30.4.1,qode-theme-bridge,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-45776

Filmcommissie moet van Zeeland filmset maken

Filmcommissie moet van Zeeland filmset maken

OOST-SOUBURG – De Zeeland Film Commission moet films naar Zeeland halen. Woensdag is de Zeeuwse filmcommissie officieel van start gegaan. De commissie, die geleid wordt door Carolijn Lilipaly en Anic Lammers hopen meer producties als de film Michiel de Ruyter, die grotendeels in Zeeland is gefilmd, naar onze provincie te halen.

Niet enige filmcommissie
De Zeeland Film Commission is niet de enige filmcommissie in Nederland. Elke provincie probeert zich volgens Anic Lammers zo mooi mogelijk voor te stellen zodat filmproducenten naar hun regio komen voor opnames. Toch ziet Lammers de andere commissies niet als concurrenten. “Elke provincie heeft iets bijzonders. Voor een mooie kust komen producenten naar Zeeland, voor een mooie boerderij op het platteland bijvoorbeeld naar Noord-Brabant”, aldus Lammers.

Succes
Nog voordat de commissie officieel van start was gegaan, hadden de dames al succes geboekt. Volgens Lilipaly en Lammers zijn zij er medeverantwoordelijk voor dat de BBC voor een documentaire opnames hebben gemaakt in Domburg.

Zeeuwse economie
De filmcommissie wil Zeeland op de kaart zetten. Daarnaast profiteert de lokale economie als een grote filmcrew neerstrijkt in Zeeland. De Zeeland Film Commission wordt betaald door de provincie Zeeland en de stichting ZIGZAG. Dat is een niet-commerciële particuliere stichting die de Zeeuwse economie wil bevorderen.

 

(Omroep Zeeland, 11-05-’17)