Locaties | Zeeland Film Commission
332
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-332,page-parent,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,vss_responsive_adv,vss_width_768,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Locaties

Pijler

Er zijn in totaal 66 pijlers gebouwd om de Stormvloedkering van te maken, maar er werden er maar 65 gebruikt. Eén pijler fungeerde als reserve en is bij het werkeiland Neeltje Jans blijven staan.
Deze 35 meter hoge pijler, omringd door water, wordt gebruikt door klimsporters.

Afstand vanaf Schiphol : 135 km

rsz_1schermafbeelding_2017-01-20_om_133121
rsz_schermafbeelding_2017-01-20_om_133053

Stranden en paalhoofden

Om het wegslaan van de stranden tegen te gaan, legden de Zeeuwen honderden jaren geleden ‘paalhoofden’ aan. Die rijen oude, verweerde eikenstammen maken de Zeeuwse stranden uniek in de wereld.
Daarachter liggen uitgestrekte duingebieden en bonsai-achtige eikenbossen, gekortwiekt door de wind. Het licht verandert hier iedere seconde. Mondriaan werd er gek van, in de meest positieve zin van het woord.

Afstand vanaf Schiphol : 153 km

Stormvloedkering

Het achtste wereldwonder. Een brok industriële techniek die een hele zeearm beschermt tegen vloedgolven. Een indrukwekkend geheel, betonnen pijlers die als moderne kastelen uit de zee rijzen, een werkeiland met verlaten duinen en lange zichtlijnen.

Afstand vanaf Schiphol : 135 km

rsz_schermafbeelding_2017-01-20_om_133014
rsz_schermafbeelding_2017-01-20_om_133026

Middelburg

Middelburg was in de Gouden Eeuw de tweede stad van een van de machtigste landen ter wereld. Daarna werd het er stiller. De Zeeuwse hoofdstad is overdag vriendelijk en overzichtelijk, ’s nachts hangt er in de kleine straten en stegen een donkere, mysterieuze sfeer.
Denk heel veel renaissance-architectuur en grachtenpanden tegenover middeleeuwse achteraf-steegjes en een labyrint van een abdij.

Afstand vanaf Schiphol : 152 km

Kloostergangen

De abdij in Middelburg werd omstreeks 1100 gesticht door monniken uit Vlaanderen. Het klooster verwierf enorme rijkdommen en de abt behoorde tot een van de machtigste in Zeeland. Na de verovering van de stad door de Prins van Oranje werden de monniken gedwongen te vertrekken. Het complex werd, met uitzondering van de kerken, in gebruik genomen als zetel van de Staten van Zeeland. De eeuwenoude Kloostergangen omsluiten de vierkante kruidentuin in het hart van het abdijcomplex. (Foto: Felice Buonadonna)

Afstand vanaf Schiphol : 152 km

web_Biondina_BB_7SFSYHJ

Zierikzee

De middeleeuwse haveningang van Zierikzee wordt beschermd door twee havenpoorten uit de 14e eeuw. De oude kades, straten, stegen, het Gravensteen, de Monsterkerk en de oude stadswallen geven de stad een uniek, puur middeleeuws karakter. (Foto: Ben Biondina)

Afstand vanaf Schiphol : 130 km

Vlissingen

Vlissingen is getekend door de tijd. In de oude binnenstad herken je de oude 17e eeuwse stad van de kapers waar Spanjaarden en Engelsen het van in hun broek deden. Daar net buiten vind je enorme industriële complexen uit het begin van de 20e eeuw; oude dokken, loodsen en rommelige havens. Vlissingen leent zich uitstekend voor rauw werk. Industrieel. Hard. En juist daardoor tegelijkertijd zo menselijk. Die menselijkheid zie je ook terug in de talloze authentieke volks- en zeemanscafés. (Foto: Ben Biondina)

Afstand vanaf Schiphol : 164 km

web_Biondina_BB_SSTPB8V
Waterlandkerkje; West Zeeuws Vlaanderen; dorpsgezicht, religie,geloof, beeldende kunst; wonen en leven; bomenrij, rust en ruimte

De zeemeermin van Waterlandkerkje

Alleen de naam van dit dorp spreekt al tot de verbeelding, maar dan duikt er ook nog een legendarische zeemeermin op: Hildegonda, de zeemeermin van Waterlandkerkje. Ooit werd ze gevangen in de netten van een Oostburger, maar een inwoner van Waterlandkerkje redde haar van een wisse dood…  Als dank sprak de zeemeermin een profetie uit: Waterlandkerkje zou tot groei en bloei komen. Groot is het dorp nooit geworden, maar wél levendig. (Foto: Dennis Wisse)

Afstand vanaf Schiphol :  212 km

Monumentaal Veere

Het historisch stadje Veere is gesticht in de 12e/13e eeuw en kende een grote economische groei in de 16de eeuw. Dit kwam voornamelijk omdat Veere het monopolie op het stapelrecht op Schotse wol had. In deze periode is het stadhuis van Veere gebouwd dat bekend staat om zijn carillon. Ook de Schotse huizen aan de kaai stammen uit deze periode en zijn tegenwoordig ingericht als museum. (Foto: Ben Biondina)

Afstand vanaf Schiphol : 147 km

web_Biondina_BB_G6M9E4P
web_Biondina_BB_AHYOHL6

Slikken en schorren

Deze buitendijkse natuurgebieden overstromen met zeewater bij vloed en vallen droog bij eb. Ze zijn opgebouwd uit slib en zand en bieden een leefplek voor dieren en planten. (Foto: Ben Biondina)

Afstand vanaf Schiphol : 214 km

Westerschelde

De Westerschelde is de enige zeearm die in het kader van de Deltawerken niet is afgesloten van de Noordzee. Deze zeeopening verbindt Antwerpen via de Schelde met de Noordzee en is een belangrijke scheepvaartroute naar de havens en industriegebieden van Antwerpen, Gent, Terneuzen en Vlissingen. Het is een van de drukst bevaren wateren ter wereld. (Foto: Ben Seelt)

Afstand vanaf Schiphol : 164 km

schepen op Westerschelde tegen Vlissingen
web_BB_X91T87D

Yerseke: mosselen en oesters

Als we het over het Zeeuwse ‘zwarte goud’ hebben, denkt menigeen gelijk aan Yerseke. Het dorp met zijn nostalgische oesterputten en hypermoderne mosselbedrijven staat bekend als hét centrum van de mossel- en oestercultuur. (Foto: Eddy Westveer)

Afstand vanaf Schiphol : 156 km

Loodshuizen

De Belgische loodshuizen zijn vier art nouveau-panden aan de Spuistraat in Vlissingen. De huizen zijn in 1910 gebouwd in opdracht van Belgische loodsen. De panden zijn vernoemd naar de kinderen van de loodsen die er woonden: Villa Louise, Villa Maria, Villa Blanche en Villa Yvonne. (Foto: Ruben Oreel)

Afstand vanaf Schiphol : 187 km

belgische loodsenpanden vliss
Raaphorst_BB_RFTFRTV

Vuurtoren

Westkapelle heeft twee vuurtorens: Het Hoge Licht of Zuiderhoofd die midden in het dorp staat en Het Lage Licht. Deze ijzeren toren bevindt zich aan de zuidkant van de zeedijk. De twee torens samen vormen een lichtlijn om de scheepvaart naar het Oostgat te geleiden. (Foto: Linda Raaphorst)

Afstand vanaf Schiphol : 157 km

Spijkerbrug

De Spijkerbrug is een klapbrug en rijksmonument in Middelburg. De dubbele basculebrug heeft ijzeren balustrades en rijkversierde raderen van het hefmechanisme. Op de vier brugpijlers staan lantaarns. (Foto: Ben Seelt)

Afstand vanaf Schiphol : 184 km

gietijzeren brug londense kaai met pakhuizen
Biondina_BB_W7VLQ0I

Duinen

Winters licht over de duinen van de Banjaard. Het Banjaardstrand is meerdere malen uitgeroepen tot schoonste strand van Nederland. (Foto: Ben Biondina)

Afstand vanaf Schiphol : 142 km

Vlootschouw

Hypermoderne en antieke marineschepen op steenworp afstand van de Vlissingse kade. (Foto: Ruben Oreel)

Afstand vanaf Schiphol : 188 km

vlootschouw sail