Filmhistorie | Filmcommission Zeeland
548
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-548,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,vss_responsive_adv,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Filmhistorie

Michiel de Ruyter

regie: Roel Reiné

Nederland is in de 17e eeuw in oorlog met Engeland en heeft een held nodig om de oorlog te winnen. Michiel de Ruyter is deze volksheld, en heeft al meerdere zeeslagen tegen de Engelsen gewonnen. Johan de Witt stelt De Ruyter aan als bevelhebber over de zeemacht, hij zal het vaderland moeten verdedigen tegen het groeiende Engelse gevaar.

Wilde Mossels

regie: Erik de Bruyn

Leen, Daan en Jacob proberen invulling te geven aan hun bestaan in een klein Zeeuws dorp. Terwijl Daan zijn toekomst in het dorp ziet en Jacob wil gaan studeren, probeert Leen zich op een andere manier te ontworstelen aan zijn beklemmende bestaan. Visioenen over een leven in Ierland, motorrijden, muziek en wilde feesten bieden tijdelijke bevrediging, maar geen uitkomst.

Dorsvloer vol confetti

regie: Tallulah Hazekamp Schwab

De twaalfjarige Katelijne groeit eind jaren tachtig op in een boerengezin in Zeeland. Een strenggelovig gezin, waar weinig ruimte is voor zelfontplooiing. Als enig meisje heeft ze het lastig tussen haar zes broers. Haar grote fantasie is haar enige vrijheid en geeft haar de moed zich subtiel te ontworstelen uit het strenggelovige milieu.