Producties | Zeeland Film Commission
548
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-548,bridge-core-1.0.5,locale-nl-nl,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,vss_responsive_adv,vss_width_768,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Producties

Michiel de Ruyter

regie: Roel Reiné

Nederland is in de 17e eeuw in oorlog met Engeland en heeft een held nodig om de oorlog te winnen. Michiel de Ruyter is deze volksheld, en heeft al meerdere zeeslagen tegen de Engelsen gewonnen. Johan de Witt stelt De Ruyter aan als bevelhebber over de zeemacht, hij zal het vaderland moeten verdedigen tegen het groeiende Engelse gevaar.

Wilde Mossels

regie: Erik de Bruyn

Leen, Daan en Jacob proberen invulling te geven aan hun bestaan in een klein Zeeuws dorp. Terwijl Daan zijn toekomst in het dorp ziet en Jacob wil gaan studeren, probeert Leen zich op een andere manier te ontworstelen aan zijn beklemmende bestaan. Visioenen over een leven in Ierland, motorrijden, muziek en wilde feesten bieden tijdelijke bevrediging, maar geen uitkomst.

Dorsvloer vol confetti

regie: Tallulah Hazekamp Schwab

De twaalfjarige Katelijne groeit eind jaren tachtig op in een boerengezin in Zeeland. Een strenggelovig gezin, waar weinig ruimte is voor zelfontplooiing. Als enig meisje heeft ze het lastig tussen haar zes broers. Haar grote fantasie is haar enige vrijheid en geeft haar de moed zich subtiel te ontworstelen uit het strenggelovige milieu.

Weg van jou

regie: Jelle de Jonge

De ambitieuze dertiger Evi is klaar voor de promotie van haar leven, als blijkt dat haar baas hele andere plannen met haar heeft. Evi wordt verantwoordelijk voor een groot project in Terneuzen. Ze laat haar comfortabele stadse leventje achter in Rotterdam en begint met vallen en opstaan aan haar nieuwe bestaan. Al snel ontdekt ze dat deze uithoek meer is dan alleen maar uitgestrekte landerijen.

18 jaar – muziekclip Marco Borsato

De videoclip bij het nummer ’18 jaar’ van het album ‘Thuis’ van Marco Borsato is opgenomen in Zeeland. Herkenbaar zijn onder meer ‘s-Heer Arendskerke, de Langstraat en de duinen bij Zoutelande, en de Oostkerk in Middelburg.

Over de Dam – muziekclip Blöf

Deze​ single van BLØF heet ‘Over de dam’. Het nummer ademt Zeeland, de Brouwersdam en het jaarlijks terugkerend muziekevenement ​​Concert at SEA.
http://www.blof.nl/nieuws/archief/over-de-dam/

De Overkant

regie: Marnix Ruben. Naar een verhaal van Freek de Jonge

Het is 1964. Wanneer de ouders van de 19 jarige Freek op vakantie gaan, besluit hij dat het tijd wordt dat zijn Terneuzense vrienden eens naar zijn kant van het water komen. Dit aanvankelijk onschuldige feest mondt uit in wat een keerpunt zal zijn in het leven van de nog onervaren tiener. Opvoeding, taboe, geremdheid en conventie zijn slechts een aantal van de obstakels in zijn zoektocht naar zonde.